Meni
Your Cart

O nas

Sva Matej in Olgica. Skupaj predstavljava mlado družinsko agilno podjetje, ki sledi potrebam in željam naših zvestih odjemalcev. Naša glavna dejavnost je uvoz ekoloških in tradicionalnih grških dobrot, ki jih že polnih 6 let dostavljamo našim odjemalcem širom celotne Slovenije.

Podjetje ima sedež v Prekmurju. Ustanovljeno je bilo v začetku leta 2017, kot odgovor na povpraševanje končnih odjemalcev, ki so poznali našo dejavnost že tudi s strani veleprodaje ter drugih socialnih virov, kjer sva se aktivno udejstvovala v okviru zdrave, predvsem ekološke prehrane.  

ZAKAJ GRČIJA?
ZAKAJ EKOLOŠKA/ZDRAVA PREHRANA?

    Matej:

»Izhajam iz  družine z grškimi koreninami. Odraščal sem v okolici Aten, kjer sem že v rani mladosti začel svojo podjetniško pot z odprtjem svojega prvega podjetja za proizvodnjo čolnov, ki obratuje še danes. Na svoji podjetniški poti sem se vedno bolj srečeval tudi z zdravo mediteransko prehrano, predvsem z grško, na katero sem se po vrnitvi nazaj v Slovenijo tudi osredotočil in jo začel uvažati, najprej kot veleprodajo, nato pa zaradi želje po bolj pristnem, osebnem stiku s končnim odjemalcem.«

Olgica:

»Izhajam iz Lendave. Sem rojena prekmurka, tudi pripadnica madžarske skupnosti. Po srcu sem umetnica in ustvarjalka. Moja podjetniška pot se je začela pri rosnih dvajsetih, ko sem odprla svoj prvi umetniški atelje. Pot življenja me je vodila čez vzpone in padce ter se nazadnje skorajda ustavila ob diagnozi »rak«, ki mi je življenje obrnil na glavo. Od takrat sem velika zagovornica ekološke hrane ter skrbi za čisto in zdravo okolje. Kot strastna vrtnarka na socialnem omrežju Facebook vodim tudi skupino Vrtičkarji, kjer skupaj z Matejem tudi osveščava o bolj ekološkem, sonaravnem življenju ter sobivanju.«

Dobrodošli med božanskimi,
avtentičnimi okusi Mediterana!

Grška prehrana, skupaj z ostalimi deželami ob Sredozemskem morju, tvori eno najbolj zdravih načinov prehrane na svetu, to je mediteranska prehrana. Le-ta temelji ob ribah in morskih sadežih predvsem na sadju in zelenjavi, stročnicah, oreščkih, zeliščih in začimbah. Glavni vir maščob je seveda tudi olivno olje. V prehrani ne sme manjkati tudi oliv, sirov ter raznih jogurtov. V tovrstni prehrani pa skorajda ni procesirane hrane, industrijskih pekovskih izdelkov, sladkih pijač, smetane in masla.

S tovrstno ponudbo grških dobrot in okusov Mediterana želiva spodbuditi ljudi k vse večji skrbi za lastno zdravje ter zdravje celotne družine na odjemalcem prijazen način s privlačnimi in dostopnimi cenami.