GREEK AT HOME, SAGANAKI - OMAKA ZA PRIPRAVO SKAMPOV IN KOZIC, 250g
- Stock: Na zalogi
- Model: PV 56104
Okusna grška jed, ki jo postrežejo v vseh ribjih tavernah na celini in na otokih. Škampi se prepražijo na oljčnem olju, odišavijo v ouzu in ocvrejo v pikantni paradižnikovi omaki s feto in zelišči. To jed pripravite na preprost način in jo uživajte z rižem kot glavno jed ali pa jo delite kot predjed z veliko sveže pečenega kruha.
DODAJTE SAMO ŠKAMPE ALI KOZICE!
20 naravnih sestavin
brez konzervanov
brez umetnih barvil
- česen- janež
- poper
- koruzni škrob
- rakovica
- kozice
- izvleček kvasa
- omaka worchestershire
- sol
- origano
- bazilika
- ouzo
- rjavi sladkor
- gorčica
- deviško oljčno olje
- limonin sok
- mlečna smetana
- paradižnikova pasta
- spomladanska čebula
- bela čebula
- paradižnik
HRANILNE VREDNOSTI NA 100g:
Energija 332Kj/79 Kcal, Maščoba 4,3g, Od tega nasičene maščobe 1,6g, Ogljikovi hidrati 7,3g, Od tega sladkorji 6,0g, vlaknine 1,1g, beljakovine 1,8g, Sol 1,2g
Kuhajmo :)
1. V veliki ponvi ter srednje visoki temperaturi segrejte nekaj oljčnega olja in na njem podušite 600 g kozic, dokler se ne skuhajo (2-3 minute).
2. Dodajte omako za kuhanje (250 g), dobro premešajte in zavrite. Kuhajte 5 minut.
3. Postrezite s kruhom kot odlično predjed ali s testeninami za obilen obrok.
KALI SAS OREKSI!
DOBER TEK!